Leírás
A Kuny Domokos Múzeum több mint 1000 darabos megyei képeslap gyűjteményének gerincét a tatai képeslapok adják. Nagyobb csoportba tartozik még Tatabánya, Komárom és Esztergom. Ezeken kívül a megye több települése is megtalálható néhány darabszámmal. A klasszikusnak tekinthető képeslap megjelenések mellett, néhány kuriózumot is felfedezhetünk.

A gyűjtemény menüpontban helységek szerint ABC sorrendben kereshetünk a képeslapok között. A képeslapokról több információ is leolvasható: feliratok, az előoldal jelölése (E), a hátoldalé (H); a készítés helye, ideje; a kiadás adatai; postázási időpont és postázási helyek. A kereső menüben a fenti információkat használva szűkíthetjük a képeslapok listáját, például: település: Tata, készítés ideje: 1920-as évek.

A képeslapokon szereplő épületeket, utcákat vagy tájkép esetén (néhány esetben) a készítés helyét, GPS koordinátákkal jelöltük a mai földrajzi helyzetükben. A térkép szolgáltatásnak köszönhetően lehetőségünk van összehasonlítani egy száz évvel ezelőtti utcát, épületet a mai állapotával.